torsdag 12 mars 2015

Prästen och Imamen : Kristendomen och Islam

Idag fick vi besök av en präst och en imam. Vi ställde många olika frågor och man märkte direkt att det var väldigt olika åsikter på saker och ting. Det enda som de var överens om var att man inte skulle vända sig emot Sicentologi, eftersom att de inte var en riktig religion och de tycket att de kunde hela folk, eller att dem hjärntvättar folk t.o.m.

Jag tycket inte om det att när vi frågade massa olika frågor förklarade imamen att i Islam var det som en bestämd väg man skulle ta, att man inte kunde vika av från den och bryta mot de regler de hade. För då skulle man inte ha rätten att kala sig en riktig muslim. Han förklarade att Allah hade skapat människorna så att de skulle "lyda" eller att alla skulle leva sina liv exakt likadana. Han skickade ner profeter i exempel som en bruksanvisning, de skulle lära människorna att leva på rätt sätt och hur de skulle leva.
Både prästen och imamen sa att de och Judarna hade samma gud men bara olika namn på denne. Jag tycker personligen att detta kan stämma, men sättet vi ser livet på är helt och hållet två olika saker, det finns nästan inget som de riktigt möter varandra halvvägs på i nått ämne.
Prästen sa att Jesus och Gud älskar alla, och han dömer ingen för att de gjort nått dumt, bara ifall de erkänner sina synder till honom och visar att de tror på honom (honom i detta läget är inte en man utan jag prata om människosläktet).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar